Patricia Grasman BodyCare Sportmassage Beverwijk
Plantage 174  •  1943 LR Beverwijk  •  Tel. 06 295 603 51  •  KvK nummer 50631713  •  BTW NL002075172B02
NGS licentie 447684 en SCAS licentie geldig t/m 9 juli 2023

Dorn-therapie en Breuss-massage

Dorn-therapie

Algemene informatie bij de Dorn-therapie
De Dorn-therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk en zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen en ze is snel en gemakkelijk toe te passen. Ik heb deze methode geleerd bij de autoriteit op dit gebied in Nederland, Idelette Eijgelaar. En zij heeft op haar beurt weer les gehad van grondlegger Dieter Dorn.

De basis van de Dorn-therapie is altijd de correctie van een (niet-anatomisch bepaald) beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Weliswaar hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt is er meestal in werkelijkheid slechts wat meer ruimte in het heupgewricht, of wel: er is sprake van bekkenscheefstand! Door het lange been weer de oorspronkelijke lengte te geven wordt de rug weer in de oude staat hersteld.

Het beenlengteverschil leidt vaak tot veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten. Meestal krijg je dan te horen: ‘Je been is te kort, doe er maar een zooltje onder’. Dit stabiliseert de bekkenscheefstand alleen maar, wat later tot nog meer heup- en rugklachten kan leiden. Immers, de oorzaak wordt niet aangepakt, er wordt alleen symptomatisch gecorrigeerd. Leg je dus niet zonder meer neer bij rugpijn, het is nooit te laat voor een gezonde rug!

Door de gewrichten van heup, knie en enkel weer terug te zetten in hun oorspronkelijke positie wordt de beenstand weer gelijk. Daarna worden de wervels voorzichtig en met behulp van bewegen van de spieren teruggezet. Met zelfhulp-oefeningen kan de cliënt zichzelf hierna corrigeren als het zich weer voordoet. De behandeling is ook zeer goed voor zenuwen en organen.

Het mooie van de Dorn-therapie is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is. Geen wonderkuur, maar therapeut en cliënt gaan samen met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

Breuss-massage en andere combinatie-therpieën
In combinatie met de Dorn-therapie is de Breuss-massagezeer geschikt. Dit is een zachte massagebehandeling van de wervelkolom die het spierstelsel ontspant.

Om het lichaam te ontgiften wordt de huid eventueel ook nog geprikkeld door middel van Schröpfen (ook bekend als Cupping) en daarna met een speciale olie ingewreven. Dit is een eeuwenoude behandelmethode waarbij kleine glazen bollen met een diameter van ong. 3-6cm op de huid geplaatst worden en vacuüm gezogen. Hierdoor worden bindweefsel en spieren gerekt. Dit zorgt voor een betere doorstroming in bloed- en lymfevaten. Meridianen en huidzenuwen worden geprikkeld. Verkleefd bindweefsel wordt losgemaakt en gespannen spieren kunnen zich ontspannen.

Schröpfen vermindert pijn en ontstekingen, versterkt het afweersysteem en versnelt de afvoer van afvalstoffen. Een krachtige aanpak!

Ook kan Voetreflextherapie goed worden gecombineerd met Dorn-therapie om o.a. de organen weer in evenwicht te brengen en te ontspannen. Zie hiervoor ook de informatie op mijn website over Voetreflextherapie.

Ten slotte is ook Voeding zeer belangrijk: het belang hiervan kan niet genoeg onderstreept worden! De invloed op ons lichaam is zo groot dat het eigenlijk bovenaan zou moeten staan in de gezondheidswereld.
Belangrijke regels:

  • Zorg voor veel (liefst biologisch) groente en fruit
  • Een vitaminepil vult een eventueel tekort aan, maar is geen vervanger van groente en fruit!
  • Koop en bereid uw voedsel zo vers en onbewerkt mogelijk
  • Gebruik weinig, maar goede vetten
  • Zorg voor afwisseling en kleur op uw bord
  • Eet niet te veel (met name vlees en koolhydraten)
  • Vermijdt toegevoegde suikers en E-nummers
  • Rook niet en beweeg zo veel mogelijk binnen uw pijngrens
Voeding beïnvloedt het gedrag en energieniveau (en niet alleen van kinderen!) enorm.

Vraagt u mij gerust om advies. Ook op het gebied van voeding en sportief bewegen ben ik geschoold.

(teksten naar Dorn Instituut - Idelette Eijgelaar)

Patricia Grasman BodyCare Sportmassage Beverwijk
Plantage 174 • 1943 LR Beverwijk • Tel. 06 295 603 51
KvK nummer 50631713
NGS licentie 447684 en SCAS licentie geldig t/m 9 juli 2023

Dorn-therapie en Breuss-massage

De Dorn-therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dorn-therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk en zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen en ze is snel en gemakkelijk toe te passen. De basis van de Dorn-therapie is altijd de correctie van een (niet-anatomisch bepaald) beenlengteverschil. Breuss-massage is een zachte massagebehandeling van de wervelkolom die het spierstelsel ontspant.