Patricia Grasman BodyCare Sportmassage Beverwijk
Plantage 174  •  1943 LR Beverwijk  •  Tel. 06 295 603 51  •  KvK nummer 50631713  •  BTW NL002075172B02
NGS licentie 447684 en SCAS licentie geldig t/m 9 juli 2023

Voetreflexzone-massage

Voetreflex

Ik heb 4 jaar VoetreflexPlus gestudeerd bij Total Health en mag u daarom voetreflexzone-massages aanbieden. U ervaart een diepe ontspanning tijdens deze massage die ongeveer 30 tot 40 minuten duurt.

Werking van voetreflexzone-massage
Reflexzone-therapie is een oude en effectieve, natuurgeneeskundige therapie die oorspronkelijk uit China komt. Het is een vorm van drukpuntmassage, waarbij het hele lichaam behandeld kan worden middels gerelateerde zones op voeten, handen en zelfs het gezicht. Veel punten zijn verbonden met meridianen (energiestromen) die doorlopen over het hele lichaam.

Het beoogde effect van een reflexzone-massage is dat het evenwicht hersteld en blokkades opgeheven worden. Hierdoor kan het zelf-herstellend vermogen van het lichaam zijn werk doen. Maar ook kan voorkomen worden dat een latent aanwezige verstoring verergert of zelfs maar ontstaat; het werkt dus ook preventief!

Bij deze behandeling worden tevens de doorbloeding gestimuleerd, afvalstoffen makkelijker afgevoerd en voedingstoffen beter opgenomen. Als organen en spieren beter doorbloed raken verbetert ook hun functie, het hoofd komt tot rust en vaak verdwijnen of verminderen klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, pijn in de schouders, nek, etc...

Het zelf genezend mechanisme van het lichaam wordt dus gestimuleerd. U voelt zich uiteindelijk fitter en vitaler!

Reflexzone-massage is een veilige manier van behandelen; het is daarom een prachtige aanvulling op (maar geen vervanging van!) reeds voorgeschreven medicatie en/of behandelingen door een arts of andere zorgverlener.

In combinatie met de juiste voeding, ademhalingsoefeningen, dagelijkse beweging en eventuele voedingssupplementen zal het effect van reflexzone-massage nog duidelijker zijn. Een volleerd therapeut zal u hierover altijd goed en persoonlijk advies kunnen geven. Omdat ik nog student ben k an ik dit alleen binnen het kader van wat ik heb geleerd tijdens de opleiding VoetreflexPlus van Total Health Opleidingen.

Bij welke klachten

  • Geestelijke klachten zoals stress, gespannenheid, vermoeidheid en burn-out
  • Klachten in spieren en gewrichten
  • Verstoring in de spijsvertering (maag- en darmklachten)
  • Hoofdpijn en migraine
  • Verstoring in bloeds- of energieomloop
  • Verstoring in orgaanfuncties (bijv. lever, nieren en longen)
  • Hormonale disbalans
  • Slaapstoornissen

Massages
Er wordt onderscheid gemaakt tussen neurologische massages en energetische massages. In beide gevallen worden voeten en onderbenen (en soms dus ook handen of gezicht) gemasseerd.

  • Bij neurologische massages worden de reflexzones op diverse manieren gemasseerd en wordt invloed uitgeoefend op de reflecterende organen en weefsels (bijvoorbeeld: bij hoofdpijn worden de zones op voet die corresponderen met het hoofd gemasseerd). Deze massages worden vaak met stevige druk uitgevoerd.

  • Bij energetische massages wordt de energetische component van de mens gemasseerd (bijvoorbeeld: het chakra- systeem en de aura). Deze massages zijn over het algemeen zachter van aard en fysieke aanraking is hierbij soms zelfs niet meer van toepassing.

Omdat VoetreflexPlus-therapie wat meer tijd nodig heeft om effect te resulteren bij langdurige klachten, raad ik u aan om een aaneengesloten reeks van 6 behandelingen met steeds een tussenpoos van 1 á 2 weken te ondergaan. Tijdens dit traject krijgt u steeds alle informatie van mij en gaat alles in overleg met u. Garanties over effecten kunnen echter nooit worden afgegeven.

1e consult: Wij starten met een uitgebreide intake waarbij u wordt verzocht om van te voren diverse vragenlijsten in te vullen, waarbij vragen over o.a. leefstijl, voeding, klachtomschrijving en medische geschiedenis worden gesteld. Ik maak dan ook een foto van uw voeten en onderbenen, als mede een foto van uw tong. (Volgens de Chinese gezondheidsleer kan het uiterlijk van de tong al veel vertellen over uw gezondheid. Maar ook uw huisarts vraagt u om deze reden vaak om even ’Aa’ te zeggen). Uiteraard wordt uw privacy zoals altijd door mij gewaarborgd. Na afloop van het intakegesprek krijgt u een voetreflex-ontspanningsmassage.

Vóór het 2e consult heb ik alvast een analyse gemaakt van de in het 1e consult verkregen gegevens.

2e consult: Nu geef ik een analytische voetreflexzonemassage waarbij de pijnlijke/gevoelige punten als mede speciale kenmerken op de voet zullen worden ingetekend in een tekening van de voet. Dit dient dan ter bevestiging en/of aanvulling op de analyse. Ik vraag u om een cijfer tussen 0-10 dat de ernst van uw klachten weergeeft, ik vertel u wat ik vind en wat mijn plan en advies is. Het kan zijn dat ik u een aanpassing in voedings- en of levensstijl aanraad om een zo maximaal mogelijk effect te bereiken.

3e tm 5e consult: U krijgt een op uw klachten gerichte voet/been/hand/arm reflexzone-massage in combinatie met een energetische meridiaan-massage. Voorafgaand zal ik u steeds vragen naar de effecten van de vorige massage, of u de gegeven adviezen heeft kunnen opvolgen en u om een cijfer vragen tussen 0-10 dat de ernst van de klachten op dit moment weergeeft. Eventueel passen wij het plan/traject aan.

6e consult: Ik kijk samen met u naar de resultaten en effecten van het behandelingstraject. Ik zal de gevoelige punten op uw voeten die ik vond tijdens het 2e consult, opnieuw visiteren. Ook kijk ik naar uw tong om te zien of er dingen veranderd zijn. Het kan zijn dat we nu klaar zijn, maar het kan ook zijn dat er toch nog meer behandelingen nodig zijn. Ik sluit af met een voetreflexmassage naar keuze.

Patricia Grasman BodyCare Sportmassage Beverwijk
Plantage 174 • 1943 LR Beverwijk • Tel. 06 295 603 51
KvK nummer 50631713
NGS licentie 447684 en SCAS licentie geldig t/m 9 juli 2023

Voetreflexzone-massage

Ik heb 4 jaar VoetreflexPlus gestudeerd bij Total Health en mag u daarom voetreflexzone-massages aanbieden. U ervaart een diepe ontspanning tijdens deze massage die ongeveer 30 tot 40 minuten duurt. En tegelijk werkt deze therapie indirect op allerlei klachten in het orgaan- en meridiaanstelsel zoals hoofdpijn of spijsverterings-problemen. Een op maat geschreven plan van aanpak volgens de Chinese gezondheidsleer is hierbij mogelijk. Voor meer informatie, zie de desktop versie.