Patricia Grasman BodyCare Sportmassage Beverwijk
Plantage 174  •  1943 LR Beverwijk  •  Tel. 06 295 603 51  •  KvK nummer 50631713  •  BTW NL002075172B02
NGS licentie 447684 en SCAS licentie geldig t/m 9 juli 2023

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur

Inhoud
Ooracupunctuur ofwel auriculotherapie is een moderne, westerse manier van acupunctuur. De grondlegger is de Franse arts Paul Nogier. Hij hield zich bezig met westerse geneeskunde, manuele geneeskunde en Chinese acupunctuur. ‘In het oor projecteert de hele mens’ was zijn idee. Hij ontdekte in de jaren 50 van de vorige eeuw dat het gehele menselijk lichaam als een omgekeerde foetus kan worden geprojecteerd op de oorschelp. Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan, zowel psychische als somatische, klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat.

De werking is gebaseerd op moderne neurofysiologische principes en kennis van Chinese geneeswijzen en/of lichaamsacupunctuur is daarbij gewenst maar niet noodzakelijk.

Aangezien ik per 1 juli 2016 ook Voetreflexzone-therapie heb toegevoegd aan mijn behandelmogelijkheden waarbij de basis ligt aan de Chinese geneeskunst en meridiaan-kennis en waarbij de oren ook al als reflexzonegebied aan bod kwamen, sluit deze behandelmethode er zeer goed op aan.

Waar wordt het bij toegepast
Ooracupunctuur kan zeer breed worden toegepast bij hulp bij verslaving (zoals roken), gewichtsbeheersing (in combinatie met de juiste voeding en beweging), algehele vermoeidheid, klachten aan het bewegingsapparaat of organen, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, psychische klachten, etc...

Wat kunt u verwachten
Eerst zal ik de ‘Leidraad voor Ooracupunctuur’ raadplegen met betrekking tot uw klacht. Ik ga met een verende puntzoeker daarna klachtgericht op zoek naar corresponderende, gevoelige punten in uw oorschelp en teken deze aan.
Normaal gesproken zijn oorzones niet pijnlijk. Gevoeligheid kan erop duiden dat er een verstoring in de corresponderende zone zit. Vervolgens zal ik een zeer fijn acupunctuurnaaldje plaatsen dat na de door mij gekozen, aanvullende massage weer verwijderd wordt. Tijdens de massage zal het dunne naaldje zijn werk doen. U voelt niet meer dan even een heel klein en zacht prikje, of zelfs helemaal niets. Het naaldje wordt niet diep ingestoken.
Ook kan gekozen worden voor een zogenaamd ‘verblijfsnaaldje’. Dit is een minuscuul kleine ‘punaise’ zo groot als een speldenknop, afgedekt met een zeer kleine pleister. Deze zal na de massage niet verwijderd worden maar mag blijven zitten tot wel 2 weken. U krijgt dan van mij de opdracht mee om zelf het verblijfsnaaldje af en toe te stimuleren met uw duim en/of vinger. Soms kan dit wat gevoelig zijn maar dat duidt erop dat het zijn werk doet! Bij echte irritatie is het verblijfsnaaldje zeer eenvoudig en veilig door u zelf te verwijderen. U kunt er gewoon mee douchen en slapen.

Tenslotte
Deze methode is volkomen veilig. U hoeft dus niet bang te zijn voor pijn of ongewenste bijwerkingen. Soms is 1 behandeling al voldoende!

Ik heb de opleiding gevolgd bij Verera Training en Advies van Raymond Vermaas – fysiotherapeut, Manueel Praktizijn®, ooracupuncturist en CRKBO Geregistreerd Docent.

Patricia Grasman BodyCare Sportmassage Beverwijk
Plantage 174 • 1943 LR Beverwijk • Tel. 06 295 603 51
KvK nummer 50631713
NGS licentie 447684 en SCAS licentie geldig t/m 9 juli 2023

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan zowel psychische als somatische klachten en is bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van acute en chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat.
De werking is gebaseerd op moderne neurofysiologische principes en technieken uit de Chinese geneeswijzen zoals voetreflexzonetherapie en/of lichaamsacupunctuur sluiten hierbij naadloos aan.