Patricia Grasman BodyCare Sportmassage Beverwijk
Plantage 174  •  1943 LR Beverwijk  •  Tel. 06 295 603 51  •  KvK nummer 50631713  •  BTW NL002075172B02
NGS licentie 447684 en SCAS licentie geldig t/m 9 juli 2023

Wie ben ik

Mijn naam is Patricia Grasman en ben sinds 2006 actief als NGS-gediplomeerd sportmasseur (licentienr. 447680)

Mijn naam is Patricia Grasman en ik ben sinds 2006 NGS-gediplomeerd sportmasseur (licentienr. 447680). Ook ben ik aangesloten bij de SCAS Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (licentienr. 1236223).

Ik heb in 2006 het NGS-diploma sportmassage gehaald en omdat ik uit het masseren zoveel voldoening haalde, ben ik doorgegaan met inmiddels vele gecertificeerde opleidingen, zoals Stoelmassage, Hot- en Coldstone massage, Easy Taping, Triggerpoint-therapie, Blessurepreventie, Manuele Lymfedrainage en niet te vergeten Dorn-therapie (zachte rugwervelcorrectie)! In 2018 heb ik het diploma Massage bij Kanker aan mijn palmares toegevoegd. Inmiddels heb ik op de Wereldkankerdag op 4 februari 2019 massages mogen aanbieden op de Oncologie-afdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Dat was een prachtige ervaring voor zowel het personeel, de patiƫnten als mijzelf!

Omdat de westerse aanpak voor mij inmiddels niet meer genoeg bleek, verdiepte ik mij daarnaast in de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM). Ik studeerde bijvoorbeeld Voetreflexologie, Ooracupunctuur, Chakramassage en Shiatsu.

Ook vond ik dat als ik mijn cliënten beter advies wilde geven over gezondheid, de sterke samenhang met gezonde voeding, bewegen en de juiste werkhouding niet onderbelicht mochten blijven. Daarom deed ik diverse opleidingen in de richting van Orthomoleculaire Voeding waarbij mijn cliënt altijd centraal staat en desgewenst een voedingsadvies op maat ontvangt. Soms raad ik dan een supplement aan, maar dat is niet mijn uitgangspunt. Ook wil ik niet op de stoel van een diëtist zitten, voor afvalprogramma’s verwijs ik u graag door.

Tenslotte mag natuurlijk de gezondheid van de geest niet onbelicht blijven. Met ruim 12 jaar ervaring als therapeut waarbij ik veel mensenkennis heb opgedaan, heb ik mij met name verdiept in Stress en Burn Out en leerde bijvoorbeeld ook de basis met betrekking tot Familieopstellingen. Uiteraard pas ik dit beperkt toe zonder dat ik op de stoel van een afgestudeerd psychotherapeut wil gaan zitten!

Zo denk ik een goede basis te hebben om mensen goed te kunnen behandelen en vanuit verschillende gezichtspunten een probleem te kunnen benaderen. Ik zou mijzelf graag willen omschrijven als: HOLISTISCH SPORTZORGMASSEUR. Ik kijk immers naar lichaam, energie, levensstijl en geest.

Ik verwijs u voor meer informatie graag door naar de desbetreffende hoofdstukken op deze website. Ik heb voor alle behandelingen, zoals genoemd op mijn website, een erkend certificaat dan wel diploma gehaald.

Ik houd zelf erg van sporten en heb op redelijk niveau gedaan aan vele sporten zoals windsurfen, zwemmen, rotsklimmen, verschillende vechtsporten zoals jiu jitsu, ninjutsu, karate, nunchaku jitsu en kung fu, aerobics, fitness, schaatsen, skeeleren, lange afstandswandelen, etc. - afijn van alles en nog wat dus. In die disciplines heb ik zelf (helaas maar bijna onvermijdelijk ook) regelmatig blessures opgelopen zodat ik uit eigen ervaring kan putten met betrekking tot de juiste behandelingen en activiteiten die leiden tot een zo spoedig mogelijk herstel van een aantal blessures. Mijn kennis op dat gebied is dus niet louter theoretisch - en dat kan soms handig zijn!

Verder ben ik ook nog lid van het NGS Massageteam Noord-Holland 2, zodat ik een aantal keren per jaar als masseur meewerk aan grote evenementen als bijvoorbeeld de Marathon van Amsterdam, de Dam tot Dam-loop, de ROPA-run en de Giro d’Italia die in 2010 voor het eerst in Amsterdam startte.

Van 2010 tm 2013 was ik vaste verzorger van het eerste en tweede voetbalelftal van SV Beverwijk (zondag amateurs). Aansluitend verzorgde ik het 2e elftal van BVV De Kennemers t/m 2016. Hier heb ik de kunst van het tapen vervolmaakt. Door middel van tape of bandage kan ik geblesseerde spieren en/of gewrichten de juiste ondersteuning bieden. De speciale kinesiotape biedt snel pijnverlichting en zorgt bovendien voor een spoediger herstel. Ook wordt overtollig vocht d.m.v. speciale lymfetaping sneller afgevoerd. Easy tapen is inmiddels geheel ingeburgerd bij topsporters en uitvoerig onderzocht door bijvoorbeeld het topsport-opleidingscentrum Papendal. Voor hersteltrainingen verwijs ik u echter graag door naar diverse zorgverleners (fysiotherapeuten, chiropractors) in de regio.

Voor welke problemen kunt u bij mij terecht?

Uiteraard behandel in graag uw stijve, verzuurde dan wel ‘te korte’ spieren van bijvoorbeeld hamstrings of kuiten, maar ook bent u welkom:

  • Voor RSI/CANS-gerelateerde klachten zoals een tenniselleboog of frozen shoulder
  • Rug- en schouderproblemen (bijv. Dorn, Triggerpoint, Cupping, Guasha)
  • Trainingsadviezen
  • Voedingsadviezen
  • Tapen in het kader van trainingen en/of wedstrijden dan wel op advies van uw arts of fysiotherapeut
  • Energetische massage (bijv. VoetreflexPlus)
  • Mentale coaching (Burn out, Familieopstellingen)
  • En tenslotte natuurlijk ook voor een gewoon heerlijke ontspanningsmassage zoals Hypnomassage of een Hotstonemassage al dan niet in combinatie met Aromatherapie.
  • Massage bij kanker

Waarom kiezen voor mij?

Iedereen is welkom bij mij of u nu oud bent of jong, al dan niet sportief, lichamelijk beperkt, gezond of met een hardnekkige (werkgerelateerde) klacht. Inmiddels hebben meer dan 1000 cliënten mijn praktijk al gevonden, variërend van topsporter tot kind. En velen keren terug als dat weer nodig is.

Ik heb door theorie en prakijk dus veel kennis in huis! Bovendien heb ik in mijn praktijk zeer veel ervaring opgedaan op het gebied van effectief behandelen en daardoor vaak snelle resultaten geboekt.
Ik sta ervoor dat ik mensen niet maandenlang aan het lijntje houdt, maar ervoor zorg dat (soms langdurige) klachten die binnen mijn expertise vallen, nu eindelijk en binnen een redelijke termijn op zijn minst verlicht en/of natuurlijk liefst helemaal opgelost worden. Bovendien leg ik u altijd graag uitgebreid en pro-actief uit wat ik doe en waarom. U wordt dus niet alleen gemasseerd maar ook begrijpt u beter waar u de oorzaak van uw klacht zou kunnen zoeken, wat we eraan kunnen doen en vooral ook wat u er zelf aan kunt doen om te voorkomen dat u het nog een keer krijgt!
Ik zal u bij toch nog onverwacht weinig of zelfs geen effect, ALTIJD doorverwijzen naar een (para-) medicus. Zo kunt u ervan verzekerd zijn dat u steeds de beste zorg krijgt.

Tot nu toe zijn bijna al mijn cliënten tevreden geweest.

Waar sta ik voor?

Ik geloof dat een gezonde geest en een gezond lichaam samengaan. Mijn credo is dan ook - zoals de oude Romeinen al zeiden - ‘Mens Sana in Corporae Sanae’. In een stressvolle periode waarbij de geest zwaarder belast wordt, komen lichamelijke klachten en ongemakken vaak plotseling en heftiger naar boven dan anders en dan op meest verzwakte punten.
Andersom kan een fysiek probleem dat niet of niet goed behandeld is en al langere tijd aanhoudt, zorgen voor extra mentale belasting.

Het is mijns inziens meestal niet voldoende om alleen maar een fysieke, lokale klacht separaat te behandelen. Vaak vraag ik aan mijn cliënten om naast de behandeling, fysieke inspanningen op te starten of uit te breiden binnen de eigen mogelijkheden. Lichamelijke activiteiten zorgen namelijk voor een verhoging van de lichaamseigen stresshormonen Dopamine en Adrenaline, wat ervoor zorgt dat u zich tijdens of na de sportieve inspanning al veel ‘gezonder’ en actiever voelt dan anders. Het credo ‘rust roest!’ is nog altijd onomstreden en een absolute waarheid! Ook werkt het goed in het kader van pijnverlichting, mits de lichamelijke inspanning uw eigen grenzen niet te veel overschrijdt. Echter, het ‘Ik loop het er wel uit!’ is wat mij betreft (zeker bij constatering van een blessure!) soms een onverstandig advies dat al gauw gebezigd wordt omdat wij Nederlanders nu eenmaal niet graag als kleinzielig of zeurderig worden gezien. Ik verwijs u hiervoor verder naar het hoofdstuk ‘Trainingsadvies’.

Hoe ga ik te werk?

Vooraf aan de behandeling houd ik altijd een kort intakegesprek van 15 tot 45 minuten met nieuwe cliënten om uit te sluiten dat ik met een blessure of aandoening aan de slag ga die eigenlijk thuishoort bij bijvoorbeeld een arts, fysiotherapeut of chiropractor. U kunt hierover meer lezen onder het hoofdstuk ‘Contra-indicaties’. Uiteraard kunt u ervan verzekerd zijn dat – net als bij een arts – alle informatie die u mij geeft, vertrouwelijk is en als zodanig uitsluitend door mij wordt gebruikt in het kader van uw behandeling.

Daarna volgt, als ik tijdens de intake niets tegenkom waar ik niet aan mag komen, een massage die ik vaak combineer met shiatsu en triggerpoint-therapie. Ik kies uiteraard uit mijn massage-menu de behandeling die het beste past bij uw klachten en altijd in overleg.

Na afloop van de behandeling die 30 minuten tot maximaal een uur kan duren, krijgt u van mij een glas water. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen die tijdens een massage vrijkomen, snel door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Tevens geeft u dit de kans om weer even ‘tot uw positieven’ te komen. Want massages leiden niet zelden tot een diepe ontspanning van lichaam en geest!
Verder krijgt u van mij wanneer ik denk dat u daar baat bij heeft, wat eenvoudige oefeningen of adviezen waarmee u zelf actief en sneller kan zorgen dat u van uw klachten af komt dan wel dat uw klachten gereduceerd worden tot een aanvaardbaar niveau – mits u de oefeningen uitvoert natuurlijk...

Hoe kunt u mij bereiken?

Ik werk graag en veel. Toch kan het zijn dat de door u gewenste tijd en dag op korte termijn niet beschikbaar zijn. Vooral de avonden en de zaterdagen zijn populair, dat zit al gauw volgeboekt. Ik hoop dat u begrijpt dat ik mijn werk met (com)passie doe en dat mensen daarom graag bij mij komen. Soms moet u dus even geduld hebben. Maar u zult ook ervaren dat ik u altijd de aandacht en tijd geef die u nodig heeft.

U kunt mij altijd bereiken per e-mail of telefoon voor het maken van een afspraak of voor het stellen van vragen: info@bodycaresportmassage.nl of tel. 06-29560351.

Heel graag heet ik u welkom in mijn praktijk!
Patricia Grasman

Patricia Grasman BodyCare Sportmassage Beverwijk
Plantage 174 • 1943 LR Beverwijk • Tel. 06 295 603 51
KvK nummer 50631713
NGS licentie 447684 en SCAS licentie geldig t/m 9 juli 2023

Wie ben ik

De massages worden verzorgd door Patricia Grasman, gediplomeerd NGS- en SCAS-Sportzorgmasseur, Stoelmasseur, Hotstone-masseur en Shiatsu- alsmede Triggerpoint-therapeut. Verder heeft zij de NGS-opleiding Blessurepreventie met goed gevolg afgerond waardoor zij is opgenomen in het Kwaliteitsregister van het NGS. Ook medical tapen volgens de Easy Tape-methode is mogelijk.